OCE cabines

Metamo maakt al jaren machines geschikt voor OCE werkzaamheden. 

OCE staat voor ‘Opsporen Conventionele Explosieven’. Dit houdt in dat we de cabine constructief verstevigen zodat deze voldoet aan de huidige normen. Hierdoor is een machinist beschermd tijdens risicovolle werkzaamheden.

Heeft u een machine die omgebouwd moet worden? Bij ons bent u op het goede adres.

 

De aanpassingen

De cabine wordt eerst constructief verstevigd. Daarna voorzien we de voorzijde van 33mm Lexgard. De orginele zijruiten worden gedemonteerd en voorzien van 8mm Lexgard. Lexgard is speciaal meerlaags polycarbonaat. Lexgard is onbreekbaar tot een bepaald veiligheidsnivau maar blijft goed doorzichtig als glas. Optioneel kunnen we ook het dakraam aanpassen. 

 

Certificering OCE machines

Voordat een (graafmachine) gebruikt kan worden voor Opsporing Conventionele Explosieven moet de machine gecertificeerd worden. Pas met certificaat mag de graafmachine ingezet worden. Wij gebruiken Lexgard gecertificeerd glas. Dit is een stuk hoogwaardiger dan normaal polycarbonaat. Want bedenk wel; er zit wel een persoon achter dat glas.

Cabine aanpassingen voor OCE met oog voor detail 

Wilt u een machine die gecertificeerd is voor OCE én zo dicht mogelijk blijft bij het origineel? Dat kan! Wij passen cabines zo aan dat het verschil niet opvalt. De (graaf)machine blijft qua uitstraling nagenoeg origineel. 

Metamo helpt u graag verder

 

Jarenlange ervaring

Metamo heeft jaren ervaring met het ombouwen van machines voor OCE. We hebben ondertussen al meer dan 20 machines geschikt voor OCE werkzaamheden.

Snel gereed

Wilt u snel aan de slag met een OCE gecertificeerde machine? Bij Metamo kunt u al binnen 3 weken beschikken over uw verbouwde (graaf)machine