Offshore spuitwerk

Offshore spuitwerk

Dagelijks zijn wij bezig met offshore spuitwerk. Offshore spuiten vereist niet alleen vakmanschap maar ook de juiste rapporten en certificaten zijn belangrijk.

Metamo is ISO gecertificeerd en werkt volgens een eigen kwaliteitssysteem. Wij leveren laagdikterapporten, zouttesten en temperatuurmetingen als u dat nodig heeft.

Wij leggen graag uit hoe wij dat aanpakken.

Hoe werkt certificeren?

Voordat we starten met spuiten, maken we een uitgebreid rapport met daarin de staat van het object. Dit doen we ook na het opleveren van het object. Wij geven zo na afloop aan welke werkzaamheden we uitgevoerd hebben. Maar ook op welke manier de werkzaamheden uitgevoerd zijn. In ditzelfde rapport staan ook de verfspecificaties vermeld.

De eisen die gebruikers stellen aan coatings worden steeds hoger. Met name in de olie- en gasindustrie zijn de eisen heel hoog. Daarom zijn er diverse normen en certificaten die garanderen dat de juiste kwaliteit geleverd wordt. Denk hierbij aan NORSOK M501, ISO20340 en Shell DEP.

Voordat zo’n certificaat verleend wordt moeten alle richtlijnen nauwkeurig opgevolgd worden.

Onafhankelijke inspectie

Om te kijken of deze eisen nauwkeurig worden opgevolgd, komt een onafhankelijke partij de werkwijze controleren. Dit is een NACE of Frosio gecertificeerde inspecteur.

Tijdens deze inspectie controleert men onder andere de reinheid en ruwheid van het gestraalde oppervlak. De inspecteur controleert ook de natte en droge laagdiktes van de afzonderlijke coatinglagen.

Testen

Tijdens het proces spuiten wij testplaten mee. Als deze testplaten droog genoeg zijn voeren we daarop hechtingstesten uit. Als alle testen goed zijn afgerond ontvangen we voor het project de certificaten.

Gegarandeerde kwaliteit

Heeft u offshore materialen die alleen gespoten mogen worden door een gecertificeerd bedrijf? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij hebben jarenlange ervaring met het gecertificeerd leveren van spuitwerk voor offshore bedrijven.