Spuitwerk

Wat we doen, doen we goed. Metamo staat voor kwaliteit in spuitwerk. En daar doen we geen concessies aan.

Gestroomlijnde processen

Uw tijd en planning is de basis voor ons proces. We beginnen daarom altijd met het maken van een plan van aanpak. Dit doen we samen met u. Wanneer kan het onderdeel of de machine gemist worden? Wat is de doorlooptijd van het spuiten en andere handelingen? Hoe plannen we hele series onderdelen in zodat u er het meeste gemak van heeft? Als dit allemaal helder is, zorgen wij dat alles volgens plan verloopt.

Kwaliteit in spuitwerk

Wij zijn ISO20340 gecertificeerd en werken volgens ons eigen kwaliteitssysteem. Wij leveren laagdikterapporten, zouttesten, temperatuurmetingen en alles wat u verder nodig heeft. Voordat we starten met spuiten, maken we een uitgebreid rapport met daarin de staat van het object. Na de werkzaamheden stellen we een eindrapport op. Hierin staat welke werkzaamheden wij hebben uitgevoerd, welke verfsoorten we hebben gebruikt en wat de staat van het object bij aflevering is.

Tegenwoordig worden steeds hogere eisen gesteld aan coatings, maar ook aan de toepassing van deze producten (bijvoorbeeld in de olie en gas industrie). Dit programma van eisen is vastgelegd in normen o.a. Norsok M501, ISO 20340 en Shell DEP. Dit vraagt een behoorlijke kennis; ook van de individuele spuiter. Wij zijn dé partij die deze kennis in huis heeft. Klik hier om meer te lezen over onze certificeringen.

De beste faciliteiten voor spuiten

Hoe groot of klein uw product ook is, wij hebben we overal ruimte voor. Wij gebruiken de beste apparatuur om uw producten en machines te spuiten. We hebben onder andere 6 spuitcabines waarvan er één 37 meter lang is. Ruimte genoeg voor de grootste grondverzetmachines, overslagmachines of hijskranen. Daarnaast hebben we een grote stralerij en een coatvloer van 500m2.