Certificeringen

Onze werkzaamheden worden gecontroleerd door een onafhankelijke (NACE of Frosio gecertificeerde) inspecteur. Tijdens deze inspectie worden onder andere de reinheid en ruwheid van het gestraalde oppervlak gemeten. Maar ook meet de inspectie de natte en droge laagdiktes van de coatinglagen. Het certificaat wordt pas afgegeven als aan alle eisen voldaan wordt. Metamo en de spuiters van Metamo zijn gecertificeerd voor alle werkzaamheden.

De standaarden waar wij voor gecertificeerd zijn

 

Norsok

NORSOK is een standaard om objecten te conserveren. Er zijn verschillende niveaus van conservering. Het gebruik bepaald welk niveau nodig is. Elk niveau vereist 3 verflagen. De dikte per verflaag verschilt per niveau. Het niveau bepaalt ook het soort verf wat gebruikt wordt.

Shell DEP

Shell DEP is een standaard die oorspronkelijk ontwikkeld is door Shell. Hierin staat hoe fabrieken op een gestandaardiseerde manier ontworpen moeten worden. Een onderdeel daarvan is de wijze van coaten. Wij kunnen volgens de Shell DEP standaarden spuiten en opleveren.

ISO20340

ISO standaarden zijn er in veel vormen. ISO20340 is een internationale standaard voor beschermende verflagen. ISO20340 wordt veel gebruikt in de offshore branche.

Vragen over onze certificaten? Neem contact op met onze specialisten.